Snöskoterförsäkring - Tips & rådgivning

Byt till de bästa snöskoterförsäkring direkt!
Att det finns flera olika typer av skoterförsäkringar vet du säkert om. De som kör på bana och deltar i tävlingar har ställer helt andra krav på sina försäkringar än andra som enbart kör för hobby.

I Sverige är alla fordon som framförs på väg eller i skog skyldiga att vara försäkrade.

Utan snöskoterförsäkringen kommer trafikförsäkringsföreningen, TFF att belasta dig med en straffavgift som för närvarande ligger på ca 100 kronor per dag och det blir alltså snabbt en hög summa. TFF har till uppgift att skydda personer som skadas av fordon som körs oförsäkrade och hela beloppet går till detta. Det enda du behöver göra för att slippa denna avgift är att teckna en bra och prisvärd försäkring till din snöskoter.

Vilka skador täcks av snöskoterförsäkringen?

Den lägsta nivån av försäkring, trafikförsäkringen ger dig ersättning vid skador som du som förare får eller din passagerare. Den ersätter även skador som kan uppstå på andra personer i din omgivning i samband med olycka.

I denna försäkring finns inget skydd för din skoter. Du får alltså ingen ersättning om den blir stulen eller utsatt för skadegörelse. Det finns flera varianter av försäkringar och olika delar som du kan teckna till för att göra din snöskoterförsäkring komplett.

Det finns en del som täcker brand och också gäller om du skulle få elfel eller kortslutning i din skoter. Stöldskydd är en annan vanlig del som de flesta vill ha. Då får du ersättning om din snöskoter blir stulen och inte kommer tillrätta inom en månad. Med dessa snöskoterförsäkringar får du också ersättning vid skador som uppstår vid stöld eller stöldförsök. Det finns dock ett antal saker som måste ha varit uppfyllda för att du ska få denna ersättning. Exempelvis måste din skoter vara utrustad med godkända lås.

Snöskoterförsäkring – Att tänka på

Finns det något mer jag bör tänka på när jag teckna motorcykelförsäkringar?
Ditt försäkringsbolag kommer ha ett par frågor till dig så det är bra om du har dessa lätt åtkomliga. De behöver veta ditt reg- numer och märket på din snöskoter. De vill även veta när din skoter är inköpt samt vilket år den är tillverkad. Utöver detta vill de ha din ålder samt veta hur mycket du kommer köra din skoter och var du bor. När du svarat på dessa frågor kommer du få en bra uppfattning om priset och kan därmed göra jämförelser med andra bolag!

Billig snöskoterförsäkring

En billig skoterförsäkring behöver inte vara en dålig försäkring, försäkringsbolag sätter sina försäkringspremie på olika sätt.

En bra och billig skoterförsäkring är bara bra för dig och din plånbok, med en billigare snöskoterförsäkring kan du spara flera tusen kronor per år.

Jämför Snöskoterförsäkringar

Med oss kan du lätt, snabbt och helt kostnadsfritt jämföra snöskoterförsäkringen med flera försäkringsbolag, vi jämför pris och villkor med marknadens ledande snöskoterförsäkringsbolag. Tjänsten är alltid kostnadsfri, du får samma pris via som om du kontaktar försäkringsbolagen själv.