Jämför ATV försäkring

Enligt lag så måste man som minst ha en trafikförsäkring på sin fyrhjuling. De allra flesta ATV ägare kompletterar dessutom denna trafikförsäkring med ytterligare försäkringsskydd, nämligen halvförsäkring, helförsäkring. Att det är viktigt att ha en ATV försäkring håller de flesta fyrhjuling ägare med om. Har man behov av en ATV och olyckan är framme så är det svårt att klara detta utan en bra ATV försäkring. En ATV-försäkring kan därför vara en stor trygghet om något händer, såväl ekonomiskt som praktiskt. Med en fyrhjulingsförsäkring kan man exempelvis få såväl bärgning som lån av hyrbil, vilket gör att man själv sparar mycket tid, energi, pengar och praktiska problem.

Dessutom innebär ju en ATV försäkring att man endast behöver betala försäkringens självrisk ifall olyckan är framme, vilket förstås innebär en enorm ekonomisk skillnad jämfört med om man skulle behöva betala all reparation själv. Att ha en atvförsäkring innebär således många fördelar. Men även om man vill ha en försäkring på sin fyrhjuling så vill man ju inte betala mer än man behöver för försäkringen. Därför är det enormt viktigt att du jämför ATV-försäkring innan du tecknar den. fyrhjulingförsäkringar är den typ av försäkring där det skiljer sig allra mest mellan den billigaste och de dyraste försäkringsbolagen. Faktum är att man kan spara tusenlappar på jämför försäkring!

Vad påverkar försäkringspremien?

När du jämför ATV-försäkring kan det vara intressant att veta vad det är som påverkar försäkringspremien. Eftersom det kan skilja flera tusenlappar på olika försäkringar trots att det handlar om samma fordon och ägare så är det viktigt med jämför försäkringen och att kolla upp vad det är som har påverkat försäkringspremierna. En del försäkringsbolag ger lägre försäkringspremier till de ATV ägare som har haft körkort en längre tid. Likaså brukar det premieras ifall man är äldre som ägare. Är du ung och nyss fått ditt körkort är det därför ännu viktigare med jämför ATV-försäkring ifall man vill få ner priserna. En del försäkringsbolag premierar kvinnor bättre än män, eftersom kvinnor orsakar olyckor mer sällan än män, statistiskt sett. Något som du också kommer att se är viktigt när du jämför ATV försäkring är vilken typ av bil du har. (premieskillnad mellan män och kvinnor kommer att ändras snart av EU parlamentet )

En del försäkringsbolag är specialiserad på vissa märken och modeller och de erbjuder då en bättre premie för dessa (märkesförsäkringar). När du jämför fyrhjulingsförsäkring är det därför viktigt att du anger vilken fyrhjuling du har. Knappa gärna in registreringsnumret när du jämför ATV försäkringen så att du verkligen jämför försäkringen utifrån dina egna förutsättningar. Vid jämförelse av atvförsäkringar kanske du också ser att du kan påverka försäkringspremien på andra sätt. Körsträcka per år t ex har betydelse, så se till att inte välja en högre körsträcka än du verkligen kör. Larm, rättskydd och liknande är också något som premieras, så var noga med att ange att du har detta när du ska jämföra försäkringen. En annan faktor som du kommer se är viktigt när du jämför är vart du bor och inte minst hur du förvarar din fyrhjuling nattetid. Har du möjlighet att förvara den i ett låst bilgarage kommer försäkringspremien när du jämför fyrhjulingsförsäkring att vara lägre jämfört som för någon som förvarar hojen ute på gatan eller på en gemensam hyreshusparkering.

Jämför ATV försäkringen varje år

När du köper en ny fyrhjuling är det förstås ett måste med jämföra försäkring för att få den billigaste. Men glöm inte att göra det till en vana att jämför försäkringen fortsättningsvis också, gärna en gång per år i samband med försäkringens huvudförfallodag. När du jämför ATV försäkring så kan du kolla ifall försäkringsbolagen har några speciella förmåner, exempelvis om man samlar sina försäkringar på ett och samma försäkringsbolag eller om man väljer försäkringsbolaget även till sina bankärenden.

Till sist – när du jämför ATV försäkring så se till att jämföra äpplen med äpplen och päron med päron. Kolla alltså upp vad som ingår i respektive ATV försäkring så att du verkligen jämför likartade försäkringar.